2010-12-29 16:56:30• hírek • Szatmar.ro

Casillasé az év védése

 

Az egyik legnagyobb példányszámú spanyol sportnapilap, a Marca az idén arra kérte olvasóit, hogy szavazzák meg, melyik volt a 2010-es esztendő legnagyobb védése.

Talán nem véletlen, hogy a dobogóra felkerült három védés közül kettő a nyári világbajnokságon „született" és talán az sem, hogy mindhárom bravúr spanyol kötődésű.

Az viszont biztosan nem a vakszerencse műve, hogy az első helyen Iker Casillas végzett: a Real Madrid kapusa a már említett világbajnokság fináléjában, 0-0-állásnál egy az egyben szituációban lábbal hárított a holland Arjen Robbennel szemben. Ha ez a védés nincs...ám volt, így Iniesta 116.-percben szerzett gólja a spanyolok első világbajnoki címét jelentette.

A spanyol olvasók a második legnagyobb védésnek Noel Valladores vetődését szavazták meg. Honduras válogatottjának kapusa a Chile elleni csoportmérkőzésen az alig két méterről fejelő Waldo Ponce csukafejesét hárította hatalmas bravúrral. Más kérdés, hogy a végén Chile mégis nyerni tudott.

A harmadik helyen Dani Hernández, a Murcia portása végzett, aki a Real Madrid elleni spanyol Király-kupa mérkőzésen előbb szép védéssel hárította Ronaldo szabadrúgását, majd Granero ismétlését is hárította - hatalmas bravúrral. Így nem csoda, hogy a mérkőzés 0-0-val ért véget.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: